Bergmann Kord

Αισθητική Δερματολογία

Γιατί να επιλέξω το Χημικό Πίλινγκ:

By  | 

Το χημικό πίλινγκ είναι μία τεχνική, η οποία χρησιμοποιείται για να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματος. Το νέο «αναγεννημένο» δέρμα είναι πάντα απαλότερο και με λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με το παλιό. Το νέο δέρμα είναι επίσης πιο φωτεινό.

Μ΄αυτή τη θεραπεία ένα ειδικό διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα, έτσι ώστε να προκαλέσει την απολέπισή του.

doctor_b3f2a28b-6816-421b-8ed5-8717b4a8bf0c

Από τον Απόστολο Καραλέξη, Δερματολόγος |Δερματολογικό Ιατρείο ΙΛΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Τι μας προσφέρει το χημικό πίλινγκ ;

Το χημικό πίλινγκ συχνά χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τις λεπτές ρυτίδες κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Οι ρυτίδες, οι οποίες προκαλούνται από την χρόνια έκθεση στον ήλιο, από την γήρανση και από κληρονομικούς παράγοντες μπορούν να ελαττωθούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν με αυτή τη μέθοδο. Ωστόσο, οι «σακούλες», καθώς και οι πολύ βαθιές ρυτίδες δεν απαντούν το ίδιο καλά στο πίλινγκ και ίσως απαιτούνται άλλα είδη επεμβάσεων όπως βλεφαροπλαστική ή γέμισμα των ρυτίδων με διάφορα υλικά όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ ή αυτόλογο λίπος.

Το χημικό πίλινγκ μπορεί ακόμα να θεραπεύσει ουλές ακμής και συγκεκριμένους τύπους ακμής, ενώ επίσης βοηθά στον επαναχρωματισμό του δέρματος σε περιπτώσεις μελάσματος (πανάδες) και σε περιπτώσεις που το δέρμα εμφανίζεται θαμπό, άτονο και γηρασμένο.

Πώς γίνεται το χημικό peeling;

Το ειδικό διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια. Τα χημικά πίλινγκ χωρίζονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθιά. Ως κανόνας ισχύει πως όσο πιο βαθύ είναι το peeling τόσο πιο αποτελεσματικό είναι και τόσο πιο μεγάλος είναι ο χρόνος αποκατάστασης του δέρματος στο φυσιολογικό του. Ο δερματολόγος θα προτείνει ποιο είναι το καλύτερο peeling για τα προβλήματα του δέρματός σας.

Το χημικό peeling μπορεί να λάβει χώρα στο ιατρείο του δερματολόγου σαν μια καθημερινή επίσκεψη. Το δέρμα απολυμαίνεται προσεκτικά με ειδικούς καθαριστικούς παράγοντες που αφαιρούν την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος, ενώ συνήθως τα μάτια και τα μαλλιά προστατεύονται. Ένα ή περισσότερα διαλύματα όπως γλυκολικό οξύ, οξέα φρούτων, τριχλωροξικό οξύ (TCA), σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή φαινόλη χρησιμοποιούνται. Ο δερματολόγος θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο παράγοντα για το χημικό peeling, βασιζόμενος στο τύπο του δέρματος και στις βλάβες που υπάρχουν σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια του χημικού πίλινγκ, ο γιατρός εφαρμόζει το διάλυμα σε διάφορες περιοχές του δέρματος. Αυτές ακριβώς οι εφαρμογές παράγουν τον αποχωρισμό και εν τέλει την απολέπιση των στοιβάδων του δέρματος, ικανές να παράγουν ένα νέο και αναζωογονημένο δέρμα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν μία θερμή αίσθηση, η οποία διαρκεί λίγα λεπτά ακολουθούμενη από αίσθημα «τσουξίματος».

Τι περιμένουμε μετά τη θεραπεία;

Στα επιφανειακά πίλινγκ συνήθως παρατηρείται ήπια ερυθρότητα που μετά από λίγες μέρες καταλήγει σε ήπια απολέπιση. Στα μέσου βάθους και στα βαθιά πίλινγκ μπορεί να παρατηρηθεί μία πιο έντονη ερυθρότητα, καθώς και εμφάνιση κρουστών, οι οποίες σε λίγες ημέρες αποκτούν καφέ χρώμα και αποπίπτουν μέσα σε διάστημα 7-10 ημερών.

Συνιστάται η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο αμέσως μετά την θεραπεία.

Ποιες είναι οι επιπλοκές που αναφέρονται;

Άτομα που έχουν ιστορικό απλού έρπητα θα πρέπει να ενημερώνουν το δερματολόγο, γιατί υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης του ιού. Ακόμη, ο δερματολόγος θα πρέπει να ενημερώνεται από τον ασθενή για τυχόν ύπαρξη ιστορικού αλλεργίας, λήψης φαρμάκων, εγκυμοσύνης ή ιστορικού δημιουργίας υπερτροφικών ουλών (κελοειδών), ασυνήθιστης τάσης για ουλοποίηση ή λήψης ακτινοβολίας και ακτίνων Χ στο πρόσωπο.

1 Comment

  1. Pingback: Oι 10 δημοφιλέστερες επεμβάσεις ομορφιάς – metamorphosis.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
20 ⁄ 4 =