Bergmann Kord

Αισθητική Ιατρική

Βλεφαροπλαστική: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις από τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Σαράκη

By  | 

Τα πρώτα ίχνη γήρανσης στο πρόσωπο εμφανίζονται στα μάτια, τον καθρέφτη της ψυχής και της εικόνας μας!

Η εξάλειψη τους ακούει στο όνομα βλεφαροπλαστική, μια μέθοδος που μπορεί να σε απαλλάξει από τις σακούλες, τα πεσμένα βλέφαρα και το κουρασμένο βλέμμα!

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, η σοβαρή χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια μπορεί να επηρεάσει σοβαρά και την περιφερική μας όραση οπότε είναι και θέμα υγείας και όχι μόνο αισθητικής!

Αν είσαι μια ανάσα πριν αποφασίσεις αν η βλεφαροπλαστική είναι η σωστή επιλογή για εσένα, μάθε τι μπορείς ρεαλιστικά να περιμένεις από μια τέτοια επέμβαση, καθώς και ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι που εμπεριέχει από τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Σαράκη, ο οποίος  μας μίλησε για την μέθοδο και μας έλυσε όλες τις απορίες!

dr_petros_sarakis

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τις σακούλες των βλεφάρων και τις ρυτίδες γύρω από αυτά. Γενικότερα είναι η επέμβαση που κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο νεανικά. Εξαλείφει επίσης τους μαύρους κύκλους.

Σε ποιους απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες;

Οι βλεφαροπλαστικές γίνονται τόσο σε νεαρές ηλικίες για παράδειγμα από τα 25 όσο και σε μεγαλύτερες. Υπάρχουν νέεοι άνθρωποι που λόγω κατασκευής έχουν “φουσκωτά” βλέφαρα, ενώ στις πιο μεγάλες ηλικίες το πρόβλημα είναι η χαλάρωση του δέρματος.

Αρκεί μόνο η βλεφαροπλαστική ή χρειάζεται και άλλη επέμβαση; Για παράδειγμα μεγαλώνοντας  τα μάτια μου φαίνονται κουρασμένα και ότι έχουν μικρύνει, επίσης έχω πολλές ρυτίδες  στα άκρα των ματιών (πόδι χήνας) αυτές θα φύγουν με την βλεφαροπλαστική;

Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί από μόνη της η βλεφαροπλαστική. Αν παραμείνουν κάποιες ρυτίδες στο πόδι της χήνας, αυτές διορθώνονται με μπότοξ.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής;

Τα αποτελέσματα διαρκούν για μια ζωή. Σίγουρα για δεκαπέντε χρόνια δεν θα χρειαστεί ξανά βλεφαροπλαστική.

Πού γίνεται η βλεφαροπλαστική και πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Η βλεφαροπλαστική γίνεται στο ιατρείο και η διάρκειά της εξαρτάται από το αν θα συμπεριλάβει τα πάνω, τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο. Από 40 λεπτά έως μιάμιση ώρα επομένως.

plastic surgery

Γίνεται με ολική αναισθησία;

Γίνεται με τοπική αναισθησία γιατί θα πρέπει να υπολογίζουμε ακριβώς το δέρμα που πρέπει να αφαιρεθεί, οπότε ο ασθενής μας βοηθάει με τις κινήσεις που του ζητάμε να κάνει.

Τι προεγχειρητικός έλεγχος πρέπει να γίνει και ποια άτομα δεν μπορούν καθόλου να υποβληθούν σ’αυτό το χειρουργείο;

Δεν απαιτείται προεγχειρητικός έλεγχος, αφού γίνεται με τοπική αναισθησία.

Είναι επώδυνο χειρουργείο;

Όχι με τους περισσότερους ασθενείς μάλιστα συζητάμε κατά την διάρκεια της επέμβασης και περνάμε ευχάριστα την ώρα που απαιτείται.

Τι κινδύνους εγκυμονεί; Μπορεί να μου αλλάξει εντελώς το σχήμα των ματιών μου; Υπάρχει περίπτωση το ένα μάτι να είναι διαφορετικό από το άλλο; Μπορεί ακόμα να χάσω και την όρασή μου;

Όταν γίνεται σωστά δεν εγκυμονεί κινδύνους. Όπως κάθε επέμβαση μπορεί να προκληθεί αιμάτωμα ή κάποια επιμόλυνση, αλλά είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Το σχήμα των ματιών δεν αλλάζει, εκτός εάν θέλουμε να το αλλάξουμε. Έχει αναφερθεί απώλεια όρασης σε περίπτωση όμως που δημιουργήθηκε οπισθοβολβικό αιμάτωμα και δεν το αντιμετώπισε ο γιατρός με μια απλή παροχέτευση όπως έπρεπε.

thumbnail

Πότε βγάζουμε τα ράμματα;

Στις 4 μέρες.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Αμέσως μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.

Μπορώ μετά το χειρουργείο να βάφομαι, να αθλούμαι, να πίνω και να καπνίζω;

Μετά τις πρώτες μέρες μπορεί να βάφεται η ασθενής. Το κάπνισμα κάνει κακό στην ποιότητα της επούλωσης, οπότε το αποφεύγουμε. Η άθληση μπορεί να ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες.

Μπορώ να κυκλοφορώ στον ήλιο;

Ναι αρκεί να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Για πόσο καιρό θα δακρύζουν τα μάτια μου;

Δεν δακρύζουν τα μάτια ποτέ.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα; Θα φαίνονται ουλές;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως και βελτιώνονται για έναν επιπλέον χρόνο. Οι ουλές δεν φαίνονται γιατί οι τομές γίνονται σε φυσιολογικές πτυχώσεις του δέρματος.

ooo

Τι να περιμένουμε από την βλεφαροπλαστική;

Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούμε το λίπος που προκαλεί τις σακούλες στα μάτια όπως και το δέρμα που περισσεύει. Επομένως το αποτέλεσμα είναι φρεσκάδα, καθαρό βλέμμα και νεανικό πρόσωπο.

Ακούμε τελευταία για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική. Τι είναι αυτή;

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι δεν μπορεί να γίνει. Μόνο στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο χωρίς να έχει επιπτώσεις. Είναι ένας τρόπος μάρκετινγκ για κάποιους επιτήδειους. Ψάξτε να δείτε αν γίνεται στην Αμερική και θα δείτε ότι είναι παντελώς άγνωστη μέθοδος. Στην Αμερική όμως δεν τολμά κανείς να κάνει παραπλανητική διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενες τεχνικές γιατί είναι πολύ αυστηροί οι νόμοι. Στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να δηλώσει ό,τι θέλει.

Πόσο κοστίζει;

Κοστίζει λιγότερο από τις κρέμες για τα μάτια που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος ή κάποια μέσα σε έναν χρόνο χωρίς να αποδίδουν το αποτέλεσμα της επέμβασης φυσικά.

Την καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία ή οι ιδιωτικές ασφάλειες;

Μόνο σε επανορθωτικές περιπτώσεις καλύπτεται από τις ασφάλειες.

Τι αποτέλεσμα θα έχω;

Το αποτέλεσμα είναι τελείως φυσικό, ένα μάτι σύμφωνα με τους νόμους της αισθητικής. Το βλέμμα θα φαίνεται πιο “ζωντανό” και συνολικά η εμφάνιση πιο νεανική χωρίς κανείς να μπορεί να αντιληφθεί ότι έγινε επέμβαση.

www.sarakis.com

info@sarakis.com | 210.7799210

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
22 + 3 =