Bergmann Kord

Πλαστική Αισθητική Χειρουργική

Tο αίτημα του sexy lift στις σύγχρονες κοινωνίες

By  | 
Τελικά το σεξ απίλ είναι μετρήσιμο μέγεθος. Κι οι σύγχρονες γυναίκες πασχίζουν να προσθέσουν πόντους για να το ενισχύσουν. Άλλωστε τι θα ήταν η Μέγκαν Φοξ χωρίς τα σαρκώδη χείλη, η Σάλμα Χάγιεκ χωρίς το πλούσιο στήθος, η Κιμ Καρντάσιαν χωρίς τα βραζιλιάνικου τύπου οπίσθια;
Οι καινούργιες απαιτήσεις στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών δεν είναι μόνο να γυρίσει ο χρόνος πίσω αλλά να προστεθούν και μερικοί πόντοι στο σεξ απίλ. Δηλαδή μερικοί πόντοι στα σωστά σημεία, ώστε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας.
«Τώρα πια στα συνέδρια μιλάμε για το The Kardashians Effect» λέει ο πλαστικός χειρουργός Γκραντ Στίβενς. Από το ιατρείο του στο Λος Άντζελες περνάει όλη η σόου-μπιζ (μαζί και οι wannabes) και μένει και ο ίδιος έκπληκτος από τις επιθυμίες των γυναικών. «Ζητούν να αντικαταστήσουμε τα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος με καινούργια, μικρότερα και πιο φυσικά ενθέματα και όλες μα όλες ενδιαφέροντα για το brazilian butt lift. Πραγματικά δεν φανταζόμουν ότι κάποια στιγμή στην καριέρα μου θα άκουγα πελάτισσες να ζητούν μεγαλύτερη περιφέρεια. Οι γυναίκες σήμερα είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να δείχνουν πιο σέξι. Είναι η μόδα της εποχής. Είναι όλα αυτά που χρωστάμε στις Καρντάσιαν και στις Τζένιφερ Λόπεζ».
1. Χείλη για selfie: Το να αποκτήσεις πλούσια χείλη με μία ένεση είναι τόσο απλό ώστε η αύξηση με υαλουρονικό οξύ έγινε η πιο «δημοκρατική» αισθητική επέμβαση σε όλο τον κόσμο (δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ιατρείο πλαστικού χειρουργού για οποιοδήποτε λόγο και να μην σου κάνει λίγες ενεσούλες στα χείλη «έτσι, για το καλό»). Αυτό που αλλάζει είναι η αναλογία: τώρα το κάτω χείλος πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πάνω ώστε να μπορεί η κάτοχος του να το σουφρώνει με νάζι (σκεφτείτε την Αλεσάντρα Αμπρόζιο). Για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, η δράση του υαλουρονικού οξέος συμπληρώνεται με ένα ιατρικό κραγιόν που περιέχει πεπτίδια και κάθε φορά που το απλώνουμε στα χείλη αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου κατά 20-30% (το Luscious Lips θα βρίσκεται σύντομα σε ιατρεία στην Ελλάδα).
2. Ρώσικα ζυγωματικά: Δεν είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άνδρες στις γυναίκες. Είναι όμως το πιο βασικό. Σκεφτείτε την Ιρίνα Σάικ και τη Ναταλία Βοντιάνοβα. Κάθε φορά που χαμογελούν τα ζυγωματικά τους πετάγονται σαν ψεύτικα. Τα έντονα μήλα είναι σήμερα κάτι σαν τα τατουάζ: μετά την πρώτη ένεση, η κυρία ζητάει κι άλλο, κι άλλο. Επιπλέον οι ενέσεις τώρα γίνονται με ένα καινούργιο αυξητικό υλικό με διάρκεια που φτάνει τα τέσσερα χρόνια. Περιέχει πολυκαπρολακτόνη, μία ουσία που έχει αποδειχθεί απόλυτα ασφαλής, η οποία διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, ακόμα και όταν απορροφηθεί, δεν χάνεται ο όγκος.
3. Φυσικό στήθος με ατραυματική τεχνική: Κάποτε η αύξηση στήθους ήταν μία επίπονη εγχείριση γεμάτη πόνο και αίμα. Τώρα είναι μία επέμβαση εξπρές μετά την οποία μπορείς να φύγεις οδηγώντας από το νοσοκομείο. Η ατραυματική τεχνική έχει τελειοποιηθεί και στην Ελλάδα. Η επέμβαση διαρκεί μισή ώρα και η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη.  Σε ό,τι αφορά τις μαστογραφίες, τα ενθέματα δεν εμποδίζουν την απεικόνιση.
4. Brazilian butt lift: Το υπερφυσικό ύψος και μέγεθος των γλουτών που έχουν οι trendsetters Κιμ Καρνάσιαν και Τζένιφερ Λόπεζ δεν είναι απαραίτητα δώρο της φύσης. Μπορούν να γίνουν δώρο του πλαστικού χειρουργού που θα μεταφέρει λίπος από άλλα μέρη του σώματος στους γλουτούς και θα χρησιμοποιήσει νήματα για να σταθεροποιήσει το οικοδόμημα σε μια καινούργια θέση. Τα νήματα είναι φτιαγμένα από ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη χειρουργική. Η τοποθέτηση τους γίνεται στο ιατρείο χωρίς τομές και αναισθησία. Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από τις ίνες κολλαγόνου που έχει συνθέσει ο οργανισμός γύρω από αυτά. Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες.