Bergmann Kord

Συνεντεύξεις

PERMANENT BEAUTY: Η τέχνη του ημιμόνιμου μακιγιάζ που έγινε επιστήμη!!!

By  | 

Ο Αριστοτέλης έλεγε πως η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή. Και στις μέρες μας –ευτυχώς- η ομορφιά διαθέτει ισχυρούς συμμάχους, όπως τα Κέντρα Permanent Beauty.

Το αδιαπραγμάτευτο όνειρο κάθε γυναίκας ήταν και παραμένει η διατήρηση της νεανικής εικόνας της, της λάμψης και της ελκυστικής εμφάνισης. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτήν την εικόνα έχουν τα καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου: τα όμορφα χείλη, τα καλογραμμένα φρύδια, οι πυκνές βλεφαρίδες και το εκφραστικό βλέμμα. Κι αν ο χρόνος αποδομεί σταδιακά την εικόνα μας, η τεχνολογία και η σύγχρονη αισθητική περιποίηση φροντίζουν -όχι απλώς να αναπληρώσουν τη φθορά- αλλά ακόμη και να τη βελτιώσουν.

Στα Permanent Beauty, η τέχνη του ημιμόνιμου μακιγιάζ ανάγεται σε Επιστήμη. Πρόκειται για τα πρώτα κέντρα αισθητικής, που λάνσαραν στην Ελλάδα εξειδικευμένα και υψηλής τεχνολογίας ιατρικά  μηχανήματα, που τονίζουν ή ακόμη και διορθώνουν τα χαρακτηριστικά μας.

«Όλα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια, μας είπε η εκπρόσωπος τους Κατερίνα Κουσουρή, που μαζί με την Μαργαρίτα Βουραζέρη, έφεραν στην Ελλάδα το ημιμόνιμο μακιγιάζ. Τότε, το 2003 περίπου, σε ένα ταξίδι μου στη Γερμανία, είδα με τη μητέρα μου στη Φραγκφούρτη μία εξαιρετική αφίσα στην είσοδο ενός καταστήματος, όπου συνωστίζονταν γυναίκες. Μέχρι να σκεφτούμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, είδαμε μία κυρία να βγαίνει με τα πιο καλογραμμένα χείλη που είχαμε αντικρύσει ποτέ. Μπήκαμε και το δοκιμάσαμε. Όταν είδα το αποτέλεσμα στα δικά μου χείλη, σκέφτηκα αυτόματα ότι αυτή είναι μία παροχή που δικαιούται κάθε ελληνίδα και πρέπει να τη φέρω ως δυνατότητα στη χώρα μου. Ζήτησα αμέσως να μιλήσω με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης στο Μόναχο. Ταυτόχρονα το συζήτησα ερχόμενη στην Ελλάδα με την φίλη μου τη Μαργαρίτα, που είναι αισθητικός κι έτσι απλά ξεκίνησαν το επόμενο διάστημα τα Permanent Beauty στην Αθήνα. Προηγουμένως ερευνήσαμε και βεβαιωθήκαμε πως δεν υπήρχε τίποτα ανάλογο στη χώρα μας και στη συνέχεια πήγαμε στη Γερμανία και εκπαιδευτήκαμε από τους ειδικούς στο ημιμόνιμο μακιγιάζ και στο LONG TIME LINER, το μηχάνημα που θεωρείται η Rolls Royce του ημιμόνιμου μακιγιάζ».

Όπως συμβαίνει συνήθως με όλες τις επιτυχημένες ιδέες, τόσο απλά και αβίαστα,  πίσω από μία απλή φροντίδα ομορφιάς δύο έξυπνες γυναίκες είδαν μία ευκαιρία καριέρας, αλλά συνάμα και μία ευκαιρία να δώσουν ομορφιά και λάμψη στις ζωές χιλιάδων ελληνίδων, που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τα δύο κέντρα αισθητικής που λειτουργούν πλέον στην Κηφισιά και το Κολωνάκι.

Το 2006 ξεκινά η ιστορία του ημιμόνιμου μακιγιάζ στην Ελλάδα με το κατάστημα της Permanent Beauty στην οδό Χάριτος 4 στο Κολωνάκι. «Στην αρχή κάνουμε ημιμόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια, στα μάτια και στα χείλη, μας είπε η κ. Κουσουρή. Βλέποντας όμως την ανταπόκριση του κόσμου και τις ανάγκες των γυναικών, ξαναπήγαμε στη Γερμανία και εκπαιδευόμαστε στο medical (ιατρικό μηχάνημα για αλωπεκία, λαγοχειλία, αποκατάσταση θηλής στο στήθος, εξαφάνιση ουλών από τομές ή ατυχήματα και εγκαύματα). Έκτοτε κάθε διετία κάνουμε μετεκπαίδευση και ενημερωνόμαστε για όλες τις εξελίξεις».

Το κλειδί της επιτυχίας του ημιμόνιμου μακιγιάζ των Permanent Beauty οφείλεται στο μηχάνημα Long Time Liner, ένα μηχάνημα με τεχνολογία αιχμής από νανοβελόνες και χρώματα που έχουν ιατρική έγκριση και προδιαγραφές ασφαλούς υγείας. Οι χρωστικές ουσίες του έχουν αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και η διάρκειά τους στο τελικό αποτέλεσμα κυμαίνεται από 1-3 χρόνια, ανάλογα με την έκθεση του δέρματος στην ηλιοφάνεια και τον τρόπο ζωής του αποδέκτη της θεραπείας.

Το μηχάνημα διαθέτει διαβαθμίσεις για περίγραμμα στα χείλη και γέμισμα με ελαφρύ χρωματισμό, που δίνει φυσικό αποτέλεσμα και λαμπερό χαμόγελο. Στα μάτια οι δυνατότητες δίνουν το κλασικό eye liner. Επίσης υπάρχει διαβάθμιση, που επεμβαίνει στη ρίζα της βλεφαρίδας και την τονίζει, έτσι ώστε να φαίνεται πιο πυκνή και έντονη. Το κομμάτι της ομορφιάς ολοκληρώνεται με τα καλογραμμένα φρύδια, που τονίζουν το βλέμμα και τη συμμετρία του προσώπου. Επίσης διαθέτει το λεγόμενο σύστημα του «μηδέν λάθους» βάσει γερμανικών προδιαγραφών, που σημαίνει πως στο ένα πάτημα -ακόμη κι αν κάποιο λάθος ξεφύγει- ο οργανισμός το αποβάλει αυτόματα. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα αψεγάδιαστο και καλογραμμένο, είτε πρόκειται για χείλη, είτε για μάτια, είτε για φρύδια.

Η λειτουργία του μηχανήματος αρκείται στην πρώτη στοιβάδα του δέρματος (επιδερμικά) και δεν φτάνει σε επίπεδο τατουάζ, που να περνάει χρωστικές ουσίες στον οργανισμό. Άρα δεν προκαλεί εσωτερικές πληγές ή βλάβες σε ιστούς. Η τεχνική είναι αναίμακτη και παντελώς ακίνδυνη, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για κάθε περιοχή διόρθωσης και έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, που σημαίνει άμεση επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες μας.

Η Permanent Beauty το 2008 απόκτησε το δεύτερο χώρο της στο εμπορικό κέντρο Shopping Land στην οδό Αργυροπούλου 2, στην Κηφισιά, για να εξυπηρετεί και τα βόρεια προάστια των Αθηνών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της αλυσίδας ήταν και παραμένει η απόλυτη εξειδίκευση στο ημιμόνιμο μακιγιάζ και η προσήλωση στην διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού τους.

Πέρα από το κομμάτι της ομορφιάς, τα Permanent Beauty φημίζονται για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στην αποκατάσταση και τον σωστό χρωματισμό των θηλών του στήθους μετά από περιπτώσεις αντίστοιχων επεμβάσεων. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως μόνιμο και όπως μας είπε η κ. Κουσουρή το αντιστάθμισμά του σε αυτοπεποίθηση -για μία γυναίκα που πέρασε το βάσανο της μαστεκτομής- είναι ανεκτίμητο.

Χαρακτηριστικό της απήχησης των Permanent Beauty είναι πως ήδη μερικές χιλιάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα βρήκαν εδώ λύσεις ομορφιάς και ανάπλασης της καλής εικόνας τους. Και το σπουδαιότερο είναι πως έφυγαν με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης, έχοντας αποκτήσει αυτό ακριβώς που ήθελαν: καλογραμμένα χαρακτηριστικά που τονίζουν με φυσικό αποτέλεσμα την ελκυστική τους εμφάνιση.

«Η επιτυχία μας είναι συνάρτηση της αμεσότητας, μας είπε η κ. Κουσουρή και πρόσθεσε: Βλέπετε, όταν απευθύνεσαι στο γιατρό για μία επεμβατική θεραπεία, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτόματα ορατό. Εδώ όμως το αποτέλεσμα είναι άμεσο και εντυπωσιακό. Έτσι δεν μπορεί παρά να ενθουσιάζει τις ενδιαφερόμενες και να ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την καλή τους εικόνα».

Από το 2008 τα Permanent Beauty μεταλαμπαδεύουν την τέχνη και την Επιστήμη τους σε όλα τα Βαλκάνια μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης που έφτιαξαν στο Κολωνάκι και διδάσκουν το ημιμόνιμο μακιγιάζ και τις τεχνικές του, με ολιγοήμερα σεμινάρια έναντι συμβολικής αμοιβής. Και επ’ αυτού οι συνιδιοκτήτριες των Permanent Beauty έχουν κάθε λόγο να δηλώνουν διπλά ευτυχείς, αφού η εκπαίδευση έχει το στοιχείο της προσφοράς: «Δίνουμε ένα εφόδιο καριέρας, μας είπαν, σε νέα παιδιά και εισπράττουμε τη χαρά ότι πολλαπλασιάζουμε τα χαμόγελα του κόσμου, που ξαναβρίσκει την ομορφιά και την αυτοπεποίθησή του».

Permanent Beauty

Αργυροπούλου 2, Κηφισιά
Χάρητος 4, Κολωνάκι
210 81.33.624
210 72.93.511

info@permanentbeauty.gr

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
27 − 21 =