Bergmann Kord

Αισθητική Ιατρική

Δρ Ιωάννης Λύρας: “Χείλη χωρίς ρυτίδες, γεμάτα και σαρκώδη! Γίνεται!!!”

By  | 

Το στόμα αποτελεί κεντρικό σημείο έκφρασης του προσώπου μας! Τρώμε, εκφράζουμε τα αισθήματα μας, τις σκέψεις μας, την οργή μας, φιλάμε. Είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου και βεβαίως το πιο “επικοινωνιακό” !

Τα γεμάτα, νεανικά και ελκυστικά χείλη είναι το όνειρο των γυναικών κάθε ηλικίας

… Όμως, η λεπτή ρυτίδωση γύρω από τα χείλη, η έλλειψη όγκου άλλα και το “ζάρωμα” για το οποίο πολλές γυναίκες παραπονιούνται, κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτα. Τα όμορφα χαρακτηριστικά των χειλιών εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνει μια όχι και τόσο ελκυστική εικόνα.

Αυτό γίνεται σταδιακά σιγά-σιγά κι δεν είναι άμεσα ή πλήρως αντιληπτό. Όταν γίνει, η πλαστική χειρουργική, μέσω των σύγχρονων μεθόδων και των μοντέρνων υλικών τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, κάνει το όνειρο της κάθε γυναίκας πραγματικότητα!

Το αποτέλεσμα; Πιο νεανική εμφάνιση των χειλιών, “γεμάτα και σαρκώδη”, με όμορφο περίγραμμα και απαλό δέρμα.

lyras_01

Ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας μας εξηγεί παρακάτω πώς μπορούμε να το επιτύχουμε!

Με  Laser… το σύγχρονο υπέρ-εργαλείο ομορφιάς

Με την νέα τεχνολογία των Laser επιτυγχάνουμε γρήγορα εύκολα και ανώδυνα την βελτίωση της επιδερμίδας σε βάθος. Στοχεύουμε τις περιοχές όπου οι ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι περισσότερες Laser τεχνικές σκοπό έχουν εκτός των άλλων και την δημιουργία-ενεργοποίηση του κολλαγόνου, συστατικό του δέρματος που ευθύνεται για την
διατήρηση της νεανικής εμφάνισης.

Η αντιμετώπιση των λεπτών ρυτιδώσεων στο πρόσωπο αλλά και γύρω από το στόμα πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε λιγότερο από 30 λεπτά και με ασφάλεια. Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας μας εξηγεί ότι, συνήθως η θεραπεία εφαρμόζεται ανά έξι εβδομάδες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης, μπορεί να επαναληφθεί κάθε οχτώ μήνες μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι μηδενικός αφού η ενδιαφερόμενη επιστρέφει αμέσως στη φυσιολογική της δραστηριότητα. Το μόνο που παρατηρείται είναι ελαφριά ερυθρότητα, η οποία διαρκεί ελάχιστα.

Με  Skin- Needling… τον θεαματικό βελονισμό

Ένας άλλος τρόπος λείανσης των ρυτίδων του προσώπου αλλά και αυτών γύρω από το στόμα είναι η τεχνική του skin-needling. Το Needling είναι μέθοδος λιγότερο παρεμβατική από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνική και αυτό την καθιστά ιδιαιτέρως δημοφιλή. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος με άριστα αποτελέσματα. Μετά από μόλις μερικές θεραπείες που απέχουν 1-4 μήνες η μία από την άλλη, η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία δέρματος αποδίδει τα μέγιστα στις περιοχές εφαρμογής.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, στο Skin Needling χρησιμοποιούμε έναν τύπο roller, το οποίο πραγματοποιεί πολλά «τσιμπήματα» μικρού βάθους (0,3 -3,5 mm) στο δέρμα, φτάνοντας στην δεύτερη στοιβάδα του δέρματος. Έτσι όταν οι νυγμοί προκληθούν στο δέρμα, διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Αυτή η δημιουργία νέου κολλαγόνου (τύπου Ι) είναι η βάση για κάθε θεραπεία ανάπλασης και αναζωογόνησης

Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και σβήνει την λεπτή ρυτίδωση στο  πρόσωπο άλλα και γύρω από το στόμα
Εξωραΐζει την ποιότητα του δέρματος
Απαλύνει και λειαίνει τις ουλές
Βελτιώνει τις εμβυθίσεις της ακμής
Βελτιώνει την όψη των ραγάδων
Λειαίνει τις ουλές από παλιές χειρουργικές επεμβάσεις

Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής και δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων ή παρενεργειών. Η φροντίδα που ακολουθεί τη διαδικασία είναι απλή, και καθώς η τεχνική είναι ελάχιστα παρεμβατική τεχνική (minimally invasive), η απορρέουσα πιθανότητα δυσκολιών, παρουσιάζεται απειροελάχιστη.

Με το πολύ δημοφιλές Υαλουρονικό οξύ (υαλουρόνη)

Με απορροφήσιμα ασφαλή ενέσιμα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Υαλουρονικό οξύ, το φυσικό δομικό υλικό του ανθρώπινου οργανισμού που ο πλαστικός χειρουργός θα επανατοποθετήσει στα χείλη με τοπική αναισθησία. Είναι ένα ασφαλές ενέσιμο προσθετικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Το ειδικό αυτό υλικό που έχει την αγγλική ονομασία KISS χρησιμοποιείται ευρέως τόσο για την αύξηση του όγκου των χειλιών όσο και για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας.

Το υπέροχο είναι ότι, με το υαλουρονικό τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν άνω του ενός έτους. Αν συμφωνηθεί να χρειαστεί συμπληρωματική θεραπεία για το ιδανικό αποτέλεσμα αυτή θα γίνει μετά από 10-15 ημέρες. Σε ευαίσθητα δέρματα δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις που απορροφούνται σε 2-3 μέρες. Πρόκειται για μη επεμβατική μέθοδος και αυτό εξασφαλίζει άμεση επιστροφή στις καθημερινές της  δραστηριότητές.

Το υαλουρονικό, είναι μια ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται εύκολα χωρίς πόνο και όσες φορές χρειάζεται για πολλά χρόνια, με θεαματικά αποτελέσματα!

Με το δικό μας φυσικό λίπος

Με αυτόλογο (το δικό μας) λίπος! Σύμφωνα με τον Δρ Ιωάννη Λύρα.. το λίπος μας κάνει θαύματα… Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούμε το λίπος από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αφαιρώντας το παράλληλα από τα σημεία που δεν το έχουμε ανάγκη όπως πχ γόνατα, γοφούς η κοιλιά. Η λήψη του λίπους γίνεται εύκολα, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδι και μετά από ειδική επεξεργασία με το δικό μας πλάσμα επανατοποθετείται στα χείλη.

Με το λίπος μας τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού θα υπάρξει κάποιο ελαφρύ οίδημα, από την τοποθέτηση που θα απαιτήσει αποχή από κοινωνικές υποχρεώσεις για μία εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και τα βλαστοκύτταρα του λίπους λόγω των ευεργετικών ουσιών που εκκρίνουν θα κάνουν με βιολογικό τρόπο τα χείλη σας πιο όμορφα με το πέρασμα του χρόνου για πάντα! Το λίπος από τον οργανισμό μας, εναρμονίζεται πλήρως με τα χείλη προσδίδοντας μαλακή ύφη, τέλειο σχήμα αλλά και όγκο…

Τι πρέπει να προσέχουμε…

Η γενική εντύπωση είναι ότι οι εύπορες γυναίκες έχουν κάνει πλαστική και ότι αυτή η παραμόρφωση είναι αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ! Επιπλέον υπάρχει και η περίεργη αίσθηση, ότι ενώ όλοι εμείς οι παρατηρητές τους λυπούμαστε ουσιαστικά για εκείνες τις παραμορφωμένες γυναίκες με κύριο χαρακτηριστικό τους το “υπερφουσκωμένο” πάνω χείλος. Οι ίδιες φαίνεται να μην καταλαβαίνουν την καταστροφή της φυσικής εικόνας (για την οποία είναι και εκείνες συνένοχες-αφού τους αρέσει) και να μην συνειδητοποιούν πόσο αποκρουστικές είναι.

Αντίθετα, φαίνεται να συμπεριφέρονται και αλαζονικά, πιστεύοντας πραγματικά ότι το αποτέλεσμα του υπερ-φουσκώματός τους είναι ΦΥΣΙΚΗ ΝΕΟΤΗΤΑ και ότι αυτό δεν φαίνεται κιόλας… και λένε στους απέναντι όταν ερωτηθούν ειρωνικά «καλή μου πώς κρατιέσαι τόσο νέα;»… Μα δεν κάνω τίποτα… μόνο βάζω la… μη καταλαβαίνοντας την ειρωνεία εκείνης που ρωτάει… Ε όχι…

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας μας εξηγεί…

Αυτή η λανθασμένη παραδοχή οφείλεται στην εντύπωση ότι τα παραφουσκωμένα χείλη και το παγωμένο χαμόγελο μαζί με το παραφουσκωμένο πρόσωπο και τα παρασηκωμένα φρύδια τύπου “Δόκτορ Σποκ” είναι αποτέλεσμα πλαστικής λόγω άγνοιας και έλλειψης κοινής λογικής. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να κατανοούν ότι τα “αφύσικα φουσκώματα” είναι αποτελέσματα υπερβολής στη χρήση ενέσιμων θεραπειών συνήθως σε άτομα του γυναικείου φύλου μεταξύ 45 και 55 ετών…τότε δηλαδή που το μόνο που ενδείκνυται λόγω μεγάλης χαλάρωσης και εμμηνόπαυσης είναι ένα μοντέρνο λίφτινγκ.

Ο φόβος για την διαδικασία και το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ σε συνδυασμό με την ευκολία των ενέσιμων θεραπειών από δερματολόγους, οδοντιάτρους, αισθητικούς  κλπ, δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο. Οι άνθρωποι επιλέγουν το «εύκολο» που παραμορφώνει αντί για το «δύσκολο» που ομορφαίνει το πρόσωπο ενώ οι απέναντί τους βλέποντας την παραμόρφωση πιστεύουν ότι αυτή είναι αποτέλεσμα ενός μη επιτυχημένου λίφτινγκ.

Έτσι τα λίφτινγκ μειώνονται και αυξάνονται οι ενέσιμες θεραπείες και κατά συνέπεια αυξάνεται και η παραμόρφωση ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό είμαστε τόσο αντίθετοι στην μανία της εγωπαθούς απλοϊκότητας του τύπου, “εγώ θα γίνω νέα μόνο με κορδονάκια και μποτοξάκια”. Αυτό κάνει κακό στην καλή πλαστική ιατρική.

Συμπέρασμα “κάντε άφοβα υαλουργικό εάν είστε κάτω των 50 ετών…”

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, σε μερικές γυναίκες οι εναίσιμες θεραπείες ταιριάζουν “γάντι”… όμως σε πολλές γυναίκες ηλικίας 50 ετών (πάνω κάτω) ενδείκνυται περισσότερο ένα μοντέρνο λίφτινγκ και όχι το υπερβολικό φούσκωμα. Δείτε πόσες μεσήλικες παρουσιάστριες της τηλεόρασης έχοντας επιλέξει το λίφτινγκ παραμένουν φρέσκες σε αντίθεση με πολλές υπερήλικες κοσμικές κυρίες οι οποίες έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο.

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ως προς την επιλογή της τεχνικής που τους ταιριάζει διότι η επιθυμία για όμορφα, ζουμερά και νεανικά χείλη χωρίς ρυτίδες, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καταλήξει σε “δυσανάλογα, παραμορφωμένα χείλη”… το κάθε πρόσωπο και η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και με βάση αυτά τα δεδομένα επιλέγουμε την τεχνική που θα μας χαρίσει το πολυπόθητο ζητούμενο! Ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας εξηγεί ότι, μπορούμε να αποκτήσουμε τέλεια χείλη εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα, με εντελώς φυσικό αποτέλεσμα αποφεύγοντας τεράστια “παραμορφωμένα χείλη”.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Άλλωστε τα καλοσχηματισμένα χείλη, αποτελούν κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος που προσδίδει  στην γυναικεία θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση.

Τολμήστε και ανανεώστε την εμφάνιση σας δίνοντας απλά τέλεια γραμμή στα χείλη σας. Με τα νέα μοντέρνα, ασφαλή υλικά τελευταίας γενιάς και υψηλής επιστημονικής πιστοποίησης, κάθε γυναίκα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα! Και το πιο σημαντικό… Χωρίς νυστέρι!