Bergmann Kord

Αισθητική Ιατρική

Αισθητικές επεμβάσεις για μικρά πορτοφόλια

By  | 
 Μπορεί η ύφεση να έχει επηρεάσει δραματικά τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματα μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αισθητικές επεμβάσεις πρέπει να γίνουν άπιαστη πολυτέλεια. Αντιθέτως, σήμερα, οι αισθητικές επεμβάσεις επαναπροσδιορίζονται ή αντικαθίστανται με θεραπείες χαμηλότερου κόστους, κάνοντας τις προσιτές σε όλα τα γυναικεία πορτοφόλια.

Μπορεί η ύφεση να έχει επηρεάσει δραματικά τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματα μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αισθητικές επεμβάσεις πρέπει να γίνουν άπιαστη πολυτέλεια. Αντιθέτως, σήμερα, οι αισθητικές επεμβάσεις επαναπροσδιορίζονται ή αντικαθίστανται με θεραπείες χαμηλότερου κόστους, κάνοντας τις προσιτές σε όλα τα γυναικεία πορτοφόλια.

Φυσικά, η τάση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Στην αυξητική στήθους, για παράδειγμα, τόσο η επέμβαση όσο και η διαδικασία είναι συγκεκριμένες και έτσι το μόνο που μπορεί να περιορίσει λίγο το κόστος, είναι η επιλογή ενός μικρότερου ενθέματος, το οποίο όμως και πάλι δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αισθητικές επεμβάσεις που δίνουν εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα και είναι όχι μόνο πιο οικονομικές, αλλά και λιγότερο επίπονες, αφού παρεμβαίνουν σε πολύ μικρότερη έκταση και έτσι περιορίζουν -έως και μηδενίζουν- τον χρόνο αποθεραπείας.

1. Μini lift αντί για ολικό lifting: περιλαμβάνει ανόρθωση στο πιγούνι, τα ζυγωματικά, τους κροτάφους και το μέτωπο. Γίνεται σε περιπτώσεις εκτεταμένης χαλάρωσης.

newego_LARGE_t_1463_9064292_type12905

Ολικό lifting:

*Πλεονέκτημα: προσφέρει ολική αναμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου.

*Μειονέκτημα: χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αποθεραπείας. Γίνεται με ολική αναισθησία και απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για 1-2 μέρες.

Κόστος: από ­€6.000 (η τιμή μπορεί να ανέβει αρκετά, κατά περίπτωση).

Μίνι lift: γίνεται μόνο στο κατώτερο πρόσωπο (από το πιγούνι ως την περιοχή των αφτιών). Αν υπάρχει ανάγκη παρέμβασης και στο επάνω μέρος, γίνεται τοπικά χρήση μπότοξ και υαλουρονικού οξέος.

*Πλεονέκτημα: μικρός χρόνος αποθεραπείας (περίπου 1 εβδομάδα). Η περιοχή εμφανίζει πρώτη τα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης, συνεπώς η επέμβαση στα σημεία αυτά δείχνει αυτομάτως το πρόσωπο πιο νεανικό, ακόμη κι αν υπάρχει σχετικά έντονη χαλάρωση. Γίνεται και με τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.

*Μειονέκτημα: δεν καλύπτει αποτελεσματικά περιπτώσεις εκτεταμένης χαλάρωσης.

Κόστος: από €2.500-€3.000 (+ από 500 ευρώ για τα ενέσιμα).

2. Διόρθωση tip αντί για ρινοπλαστική: διορθώνει το σχήμα της μύτης και το στραβό διάφραγμα, που συνήθως συνυπάρχει.

Ρινοπλαστική

*Πλεονέκτημα: βελτιώνει αισθητά το προφίλ, κυρίως αν ο ύβος (καμπούρα στη μύτη) είναι εμφανής.

*Μειονέκτημα: γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή 1 ημέρας στο νοσοκομείο. Περιλαμβάνει σπάσιμο των ρινικών οστών προκειμένου να γίνει η διόρθωση και γι’ αυτό τοποθετείται γύψινος νάρθηκας στη μύτη για 7-10 ημέρες. Ο ασθενής απέχει από τις καθημερινές του δραστηριότητες για τουλάχιστον 10 μέρες.

Κόστος: €3.500

Διόρθωση tip: διορθώνει την άκρη της μύτης. Συνιστάται όταν το άκρο είναι πεσμένο, όταν η μύτη δείχνει ογκώδης και όταν τα ρουθούνια είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα από την υπόλοιπη μύτη.

*Πλεονέκτημα: προτείνεται όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ. παραμορφωμένο οστό) ή για τις περιπτώσεις που η λίγο στραβή μύτη δεν ενοχλεί αισθητικά. Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο. Υπάρχει μια μικρή επίδεση για 4-5 μέρες, αλλά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του από την επόμενη μέρα. Αν και μικρή αλλαγή, η διαφορά είναι αισθητή και δείχνει το πρόσωπο πιο ανανεωμένο και νεανικό.

*Μειονέκτημα: δεν διορθώνει τα προβλήματα του διαφράγματος.

Κόστος: Από €1.200-€1.500

3. Μεσοθεραπεία και λέιζερ αντί για επέμβαση σε μηρούς και μπράτσα: γίνεται στο εσωτερικό των δύο περιοχών και στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης που εμφανίζεται λόγω ηλικίας ή αυξομειώσεων βάρους.

Επέμβαση σε μηρούς και μπράτσα

*Πλεονέκτημα: άμεσα ορατά πιο σφριγηλοί, λεπτοί, νεανικοί μηροί και μπράτσα.

*Μειονέκτημα: εκτεταμένη επέμβαση με ορατές τομές (από το γόνατο ώς τους μηρούς και από τον αγκώνα ώς τη μασχάλη). Απαιτεί 1-2 μέρες παραμονή στο νοσοκομείο και έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας (3-4 εβδομάδες για κάθε επέμβαση, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ασθενής δεν μπορεί να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα).

Κόστος: Από €4.000 κάθε επέμβαση

Μεσοθεραπεία και λέιζερ: θεραπείες που επιτυγχάνουν σύσφιγξη στις δύο περιοχές.

*Πλεονέκτημα: δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα από αισθητική άποψη, χωρίς επέμβαση, σημάδια και πόνο. Δεν χρειάζεται αποθεραπεία.

*Μειονέκτημα: το αποτέλεσμα ξεκινά να γίνεται ορατό ύστερα από 1 μήνα και βελτιώνεται σταδιακά. Για την κάθε περιοχή απαιτούνται τουλάχιστον 4 συνεδρίες (1 ανά 3 ή 4 εβδομάδες), μόνο μεσοθεραπεία, μόνο λέιζερ ή συνδυασμός των δύο). Γίνεται μόνον όταν η χαλάρωση δεν είναι σε προχωρημένο βαθμό.

Κόστος: Από €800 (για 4 συνεδρίες)

4. Πίλινγκ νέας γενιάς αντί για λέιζερ ανάπλασης δέρματος: χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και λαιμό και αφαιρεί τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, με στόχο την ανανέωσή του.

Λέιζερ ανάπλασης δέρματος

*Πλεονέκτημα: επιτυγχάνει σημαντική αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης χάρη στη θερμότητα στους ιστούς, ώστε το δέρμα να συσφίγγεται ορατά. Μειώνει τον αριθμό και το βάθος των ρυτίδων και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Είναι μοναδική μέθοδος για αποκατάσταση ουλών.

*Μειονέκτημα: μακρύς χρόνος αποθεραπείας (ώς και 2 εβδομάδες κατ’ οίκον περιορισμός, λόγω της αντίδρασης που μπορεί να προκληθεί από τον ήλιο). Για τον ίδιο λόγο (έκθεση στον ήλιο), είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης δυσχρωμιών μετά την εφαρμογή του.

Κόστος: από €2.000

Πίλινγκ νέας γενιάς: χημικά προϊόντα απολέπισης, περιέχουν συνδυασμό δραστικών συστατικών, με στόχο την ολική, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος.

*Πλεονέκτημα: η νέα τους σύνθεση επιτρέπει στον γιατρό να ελέγξει το βάθος στο οποίο δρουν, γεγονός που τα καθιστά πολύ ασφαλή. Επίσης, επιτρέπουν ταυτόχρονη χρήση δραστικών συστατικών για την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων (π.χ. πανάδες) σε βάθος χρόνου.

*Μειονέκτημα: δεν κάνουν ορατή σύσφιγξη, ώστε να καλύπτουν έντονη χαλάρωση.

Κόστος: περίπου €400 για 2 συνεδρίες (κατά περίπτωση, μπορεί να απαιτηθούν ώς 4 συνεδρίες)

Οι διεθνείς τάσεις

Το τρίπτυχο “ηπιότερα, φυσικότερα, φθηνότερα” δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Τα συμπεράσματα του 11ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Πλαστικής Χειρουργικής (Σεπτέμβριος 2009, Ρόδος) είναι σαφή: Η ανάγκη να γίνει η έννοια της αισθητικής επέμβασης πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, με νέου τύπου προϊόντα, εξελιγμένες υπηρεσίες και προσεγγίσιμες τιμές, είναι πλέον η κυρίαρχη τάση.

*Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, πλαστικό χειρουργό και τη δρ Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, ιατρό κοσμητικής ιατρικής, PhD Εφαρμογών Laser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
28 ⁄ 14 =