Bergmann Kord

Πλαστική Αισθητική Χειρουργική

Όμορφο πρόσωπο με ενέσεις λίπους

By  | 
Τα ενέσιμα αυξητικά υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, έφεραν την επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, τώρα ζητάμε μεγαλύτερη διάρκεια, πιο φυσικό αποτέλεσμα και περισσότερη ασφάλεια. Οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής βρήκαν τη λύση: λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό. Το λίπος περιέχει βλαστοκύτταρα, δηλαδή αρχέγονα κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε δερματικά κύτταρα, διαδικασία που ενεργοποιείται σε κάθε λιπομεταφορά.
Τα πλεονεκτήματα του λίπους:
 
*** Η υποστήριξη του δέρματος: Καθώς μεγαλώνουμε, αυτό που υποχωρεί και αφήνει το δέρμα να χαλαρώσει, είναι το στρώμα λίπους που το υποστηρίζει. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να έρχεται πιο κοντά στο μυ, να καταπονείται άμεσα από τις συσπάσεις και να φθείρεται πιο γρήγορα. Ο μόνος τρόπος να χαρίσουμε όγκο και πάχος στο δέρμα είναι οι ενέσεις με λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό.
*** Η διάρκεια: Από το λίπος που εμφυτεύεται, το μεγαλύτερο τμήμα επιβιώνει και ένα μικρό ποσοστό απορρίπτεται. Βάση διεθνών στατιστικών έχει μετρηθεί ότι δώδεκα μήνες μετά τη μεταμόσχευση λίπους, μένει τουλάχιστον το 70% στη θέση του. Το ποσοστό αυτό επιβιώνει για πέντε χρόνια. Αργότερα, καθώς το πρόσωπο γερνάει και οι αναλογίες αλλάζουν, μπορούμε να προσθέτουμε και άλλο λίπος και να βελτιώνουμε διαρκώς την εικόνα.
*** Η ασφάλεια: Καθώς προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό, το λίπος είναι ασφαλές και δεν προκαλεί προβλήματα όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή φλεγμονές.
*** Η θεραπευτική δράση των ινοβλαστών: Στο κουρασμένο δέρμα, τα βλαστοκύτταρα υπολειτουργούν. Με τη μεταμόσχευση λίπους, τα κύτταρα του λιπώδους ιστού αναλαμβάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου.
Γλυπτική προσώπου
Το λίπος μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε σημείο του προσώπου που χρειάζεται αύξηση.  Ουσιαστικά, με το λίπος καταπολεμούμε τη χαλάρωση, χωρίς όμως να χρειαστεί να αποκολλήσουμε και να τραβήξουμε την επιδερμίδα. Ανάλογα με την περιοχή, η εργασία γίνεται με επιφανειακή αναισθητική αλοιφή ή ενέσιμη τοπική αναισθησία.
Ζυγωματικά: Η αύξηση των ζυγωματικών ενδείκνυται όχι μόνο για τα πρόσωπα που υποφέρουν από τη συρρίκνωση του σκελετού λόγω ηλικίας αλλά και για εκείνα που χρειάζονται πιο έντονες γραμμές. Η τοποθέτηση του λίπους γίνεται είτε μέσα από το στόμα, είτε πάνω στην παρειά. Σε κάθε περίπτωση, η επέμβαση πρέπει να γίνεται από έναν πλαστικό χειρουργό που εμπιστευόμαστε ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικό.
Μύτη: Μερικές φορές η ράχη της μύτης χρειάζεται όγκο ενώ άλλοτε το λίπος μπορεί να τοποθετηθεί στην άκρη της για να δοθεί ένταση στο πρόσωπο. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με ρινοπλαστική, ειδικά αν η μύτη χρειάζεται διόρθωση. Αν η επέμβαση είναι περιορισμένη γίνεται με τοπική αναισθησία.
Πάνω από το άνω χείλος: Η απόσταση ανάμεσα στη μύτη και το άνω χείλος έχει την τάση να μικραίνει στο πέρασμα του χρόνου και με το λίπος μπορούμε να της δώσουμε όγκο. Η τοποθέτησή γίνεται είτε μέσα από το στόμα, είτε με εξωτερικές ενέσεις κάτω από τη μύτη.
Κάτω γνάθος: Η αύξηση της κάτω γνάθου ώστε να εξισορροπεί με τον όγκο της μύτης είναι ένα από τα μυστικά των ειδικών για τέλειο προφίλ. Άλλωστε, οι επεμβάσεις αύξησης σαγονιού είναι ένα από τα μπεστ σέλερ σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Επιπλέον, το σχήμα που θα της δώσουν, καθορίζει το στυλ της γοητείας που θα αποπνέει η γυναίκα. Για να πετύχουν την τετραγωνισμένη γνάθο της Αντζελίνα Τζολί, οι πλαστικοί χειρουργοί αυξάνουν τις εξωτερικές γωνίες της γνάθου, αυτές που βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα αφτιά.
Μέτωπο: Ακόμη και το μέτωπο χρειάζεται ενίσχυση. Είτε επειδή δεν είναι τόσο «έντονο» όσο απαιτούν τα στάνταρ της ομορφιάς είτε γιατί στο πέρασμα του χρόνου υποχωρεί, η πρόσθεση όγκου σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι η επέμβαση που θα κάνει τη διαφορά σε ένα πρόσωπο.
Ρυτίδες: Οι βαθιές ρυτίδες, όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες, η ρυτίδα στο μεσόφρυο και οι πτυχώσεις στο λαιμό και τα χέρια μπορούν να σβήσουν με τις ενέσεις λίπους. Για να το πετύχει, αρχικά ο γιατρός κάνει «υπερδιόρθωση» και μεταφέρει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτήν που χρειάζεται για να εξομαλυνθεί η ρυτίδα. Μετά, όμως, από μερικές εβδομάδες ένα ποσοστό απορροφάται (30 έως 50%) οπότε αυτό που απομένει εξασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί.
Πηγή:In.gr

2 Comments

  1. Pingback: Νεανικό πρόσωπο με ενέσιμα υλικά – metamorphosis.com.gr

  2. Pingback: Lifting με νήματα για απόλυτη ανανέωση – metamorphosis.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
24 × 7 =