Βραχιονοπλαστική

Όλες οι τεχνικές για όμορφα μπράτσα

By  | 

H χαλάρωση του δέρματος στους βραχίονες είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς. Το βάρος, η κληρονομικότητα αλλά και η ηλικία, είναι οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα των βραχιόνων. Κυρίως με την πάροδο του χρόνου οι βραχίονες χαλαρώνουν και η απλή άσκηση δεν αρκεί για να βελτιωθεί η εικόνα τους.

Τα κιλά επίσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι μόνο τα υπέρβαρα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά και τα εξαιρετικά αδύνατα άτομα όπου ο μυϊκός ιστός δεν είναι αρκετά ισχυρός με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εμφανίζουν χαλάρωση στους βραχίονες.

Έτσι, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα μπορεί να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους, να έχουν περιορισμούς στα ρούχα που μπορούν να επιλέξουν ή ακόμη και να έχουν θέματα υγιεινής (κυρίως υπέρβαρα άτομα).

Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται έτσι ώστε να ελαττωθεί η χαλάρωση στο μπράτσο, αφαιρώντας περίσσιο δέρμα αλλά και το λίπος που υπάρχει στην περιοχή.

Πραγματοποιείται με δυο κυρίως τεχνικές – η τελική επιλογή εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος: H μια τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής ποσότητας περίσσειας και τοποθέτηση της τομής στην περιοχή της μασχάλης όπου είναι και αθέατη (fish mouth technique) και η άλλη περιλαμβάνει οριζόντια τομή στο εσωτερικό του βραχίονα όπου μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερη ποσότητα χαλαρού ιστού.

Πρόσφατα άλλωστε δημιουργήθηκε και η επιλογή της αναίμακτης λιποαναρρόφησης στην περιοχή των βραχιόνων με ειδικά μηχανήματα, που διαθέτουν μικροσκοπικές κάνουλες απορρόφησης λίπους. Η διαδικασία είναι απλή, εύκολη κι ο χρόνος ανάρρωσης σχεδόν μηδενικός.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *