Bergmann Kord

Αισθητική Δερματολογία

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

By  | 

Θεωρείται πλέον ένα από τα μικροθαύματα της σύγχρονης Αισθητικής ιατρικής! Ο λόγος για το υαλουρονικό οξύ και τις ενέσιμες χρήσεις του. Χρησιμοποιείται για γέμισμα ρυτίδων και κοιλοτήτων στο πρόσωπο και το σώμα. Στην ουσία είναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελεί στοιχείο από το χόριο του δέρματός μας. Στην ανάπλαση προσώπου και σώματος χρησιμεύει ως ενέσιμο εμφύτευμα για την βελτίωση των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου των χειλιών ή των ζυγωματικών. Στην αγορά διατίθεται ακόμη ως τοπικό σκεύασμα σε κρέμες, ή ως επίθεμα με τη μορφή εμποτισμένης γάζας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και ως διατροφικό συμπλήρωμα, αν και ο σκεπτικισμός για το κατά πόσο ωφελεί στην πόσιμη μορφή του το σώμα παραμένει.

Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό. Ένα μόνο γραμμάριο του αρκεί για να κατακρατήσει περίπου ένα λίτρο νερό. Η υδρόφιλη ιδιότητά του είναι σπουδαία για την ενυδάτωση του δέρματος. Επίσης, θεωρείται λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο του οργανισμού.

Παράγεται από τους ινοβλάστες του οργανισμού αλλά σε καθημερινή βάση περίπου το 1/3 του χάνεται και αναπληρώνεται. Με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται η ποσότητα υαλουρονικού οξέος που παράγει το σώμα, με αποτέλεσμα τη γήρανση δέρματος και ιστών.

Στις μέρες μας ευτυχώς το υαλουρονικό οξύ απαντάται συχνά στις καλλυντικές κρέμες, που προσπαθούν να αναπληρώσουν τις χαμένες ποσότητες του δέρματος.

Στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιείται:

  • Στις ρινοπαρειακές αύλακες
  • Στις γωνίες του στόματος
  • Στο άνω χείλος
  • Για τον βελτίωση του περιγράμματος
  • Για την αύξηση του όγκου στα χείλη
  • Για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών
  • Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ για τις ρυτίδες του μετώπου
  • Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ,για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται  με τοπική αναισθησία και ειδική σύριγγα. Το υγρό εγχύεται στο κατώτερο στρώμα του χορίου.