Λιπογλυπτική-Λιποαναρρόφηση

Τοπικό πάχος: Πώς αφαιρούνται οριστικά πλέον οι λιποαποθήκες

By  | 

Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς όλοι έχουμε λιπαποθήκες, περιοχές του σώματος όπου ο οργανισμός αποθηκεύει το λίπος. Ενώ οι αποθήκες αυτές ήταν σωτήριες σε περιόδους ασιτίας των προγόνων μας, στη σύγχρονη ζωή αποτελούν συχνά το εμπόδιο που μας χωρίζει από ένα όμορφο σώμα. Είναι περιοχές όπου το λίπος παραμένει ακόμα και όταν είμαστε στα ιδανικά κιλά μας και οι περιοχές που πρώτες μεγαλώνουν όταν αρχίζουμε να παχαίνουμε.

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης του τοπικού πάχους διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες: σε αυτές όπου τα λιποκύτταρα εξαναγκάζονται να «αδειάσουν» από τα λιπαρά οξέα και σε αυτές όπου τα ίδια τα λιποκύτταρα απομακρύνονται από το σώμα. Πρακτικά, στην πρώτη κατηγορία το τοπικό πάχος μπορεί εύκολα να επανεμφανιστεί καθώς ο οργανισμός είναι προγραμματισμένος, με την πρώτη ευκαιρία, να ξαναγεμίσει τα λιποκύτταρά του με λίπος. Στην περίπτωση ωστόσο που τα λιποκύτταρα απομακρύνονται από το σώμα, ουσιαστικά αφαιρούμε ένα σημαντικό μέρος από τις λιπoαποθήκες και η κατανομή του λίπους στον οργανισμό γίνεται πλέον συμμετρική.

Για το λόγο αυτό η λιπoαναρρόφηση θεωρείται παγκοσμίως το gold standard στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους: τα αποτελέσματα είναι άμεσα, μόνιμα και πραγματικά. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη λιπoαναρρόφηση αλλά και μεγάλες αλλαγές στην τεχνική. Έτσι, η λιπoαναρρόφηση δεν είναι πια η αδρή μέθοδος του παρελθόντος που μας αφαιρεί πόντους από την περιφέρεια ή την κοιλιά, αλλά μία λεπτή χειρουργική επέμβαση που σμιλεύει το σώμα. Χάρη στις πολύ μικρές κάνουλες, στους νέους τύπους εργαλείων και στις νέες χειρουργικές τεχνικές η λιπαναρρόφηση μπορεί πλέον να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος, αλλά και του προσώπου ή του λαιμού, ενώ πραγματική επανάσταση έχει φέρει η υποβοηθούμενη με laser λιπαναρρόφηση.

Η υποβοηθούμενη με laser λιποαναρρόφηση αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί συγχρόνως το τοπικό πάχος αλλά και τη χαλάρωση του δέρματος. Μέσα στην κάνουλα της λιποαναρρόφησης εισάγεται μία οπτική ίνα που διοχετεύει την ενέργεια από μία πηγή laser στο υποδόριο λίπος. Η ενέργεια αυτή διαχέεται σαν σφαίρα γύρω από το στόμιο της κάνουλας και συρρικνώνει τις ίνες συνδετικού ιστού μαζεύοντας το δέρμα.

Επιπλέον, η ενέργεια του laser ρευστοποιεί το λιπώδη ιστό κάνοντας την απομάκρυνσή του ευκολότερη και λιγότερο τραυματική, ενώ ταυτόχρονα οι τυχόν μελανιές είναι λιγότερες σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος αυτή χάρη στην εντυπωσιακή σύσφιξη του δέρματος που επιτυγχάνει συνδυάζεται ιδανικά με συμπληρωματικές τεχνικές διαμόρφωσης του σώματος όπως το abdominal etching όπου ο πλαστικός χειρουργός σμιλεύει το υποδόριο λίπος ώστε να διαγράφονται οι κοιλιακοί μύες (6-pack).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *