Πλαστική Αισθητική Χειρουργική

Ποιός πλαστικός χειρουργός αξίζει την εμπιστοσύνη μας

By  | 

Θεωρείται διεθνώς πλέον ο πιο δημοφιλής κλάδος της Ιατρικής. Παραμένει ωστόσο και ο πιο παρεξηγημένος. Ο λόγος για την Πλαστική Χειρουργική

Ο σαφέστερος ορισμός της είναι ότι «η Πλαστική Χειρουργική είναι η χειρουργική του δέρματος και των εξαρτημάτων του». Επειδή το δέρμα καλύπτει το σύνολο του οργανισμού μας, ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά που αφορούν το σύνολο του κορμιού μας, από την κορυφή ως, κυριολεκτικά, τα νύχια. Η ευρεία αυτή γκάμα παθήσεων αναγκάζει τον Πλαστικό Χειρουργό να βασιστεί σε συγκεκριμένες αρχές και με βάση αυτές να χρησιμοποιήσει δημιουργικά τη φαντασία και την πρωτοτυπία του για να προβάλει το τελικό αποτέλεσμα της κάθε επέμβασης τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ

Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εξαετούς βασικής τους εκπαίδευσης (δύο χρόνια Γενικής Χειρουργικής και άλλα τέσσερα Πλαστικής), οι Πλαστικοί Χειρουργοί ασχολούνται με την επανόρθωση συγγενών δυσμορφιών, τη θεραπεία κακοηθειών του δέρματος (π.χ. επιθηλιώματα, μελάνωμα κ.ά.) και τα επείγοντα περιστατικά, όπως την αποκατάσταση μετά από τραύμα ή έγκαυμα σε αισθητικά ή λειτουργικά κρίσιμες περιοχές, όπως είναι το πρόσωπο και το σώμα.

Η αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών προϋποθέτει ενδελεχή γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας των συγκεκριμένων περιοχών. Η γνώση αυτή πρέπει να ανανεώνεται διαρκώς και είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Πλαστικού για ένα ασφαλές και επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Εξαιτίας του προσανατολισμού προς την Επανορθωτική Χειρουργική, συνήθως της βασικής εκπαίδευσης ακολουθεί μια άτυπη εξειδίκευση στην Αισθητική Χειρουργική, η οποία λαμβάνει χώρα σε εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς εκπαίδευσης (και αναλόγως φυσικά της ιδιαίτερης ικανότητας του κάθε ιατρού) είναι η διασφάλιση της ποιότητας και η αποφυγή κατά το δυνατόν των επιπλοκών στις χειρουργικές και ιατρικές πράξεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Το ζήτημα της εκπαίδευσης ενός Πλαστικού Χειρουργού είναι κατά βάση ζήτημα κεφαλαιώδες για να χτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης γιατρού και ασθενούς.

Ο πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός έχει εκπαιδευτεί για (τουλάχιστον) τέσσερα χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο και έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές μια ευρεία γκάμα αισθητικών περιστατικών (και ενδεχομένως και τις επιπλοκές τους). Στο τέλος αυτής της εκπαίδευσης περνάει από προφορικές και γραπτές εξετάσεις, ενώ επίσης κρίνονται οι χειρουργικές του δεξιότητες πάνω σε πραγματικά περιστατικά.

Στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των Πλαστικών Χειρουργών είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), οπότε μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ο θεράπων σας είναι μέλος της στον σχετικό ιστότοπο.

Τέλος, οι διεθνείς πιστοποιήσεις, όπως από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (E.B.O.P.R.A.S.) και τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (I.S.A.P.S.), αποτελούν επιπλέον εχέγγυα για την ορθή εκπαίδευση του θεράποντός σας και συνεπώς διασφαλίζουν την ομαλή έκβαση της παρέμβασης στην οποία προτίθεστε να υποβληθείτε.

Τα τελευταία χρόνια η Πλαστική Χειρουργική έχει κάνει άλματα προόδου. Οι ραγδαίες εξελίξεις απαιτούν τη διαρκή ενημέρωση του ιατρού πάνω στις καινοτομίες των μη επεμβατικών και των χειρουργικών παρεμβάσεων. Στο χέρι σας είναι η ορθή επιλογή του κατάλληλου ιατρού που θα αναδείξει τον δικό σας, καλύτερο εαυτό με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο.

1 Comment

  1. Pingback: Προσέξτε τους σπίλους (ελιές) που αλλάζουν μέγεθος ή χρώμα – metamorphosis.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *