Bergmann Kord

Αισθητική Δερματολογία

Νεανικό πρόσωπο με ενέσιμα υλικά

By  | 

Το τέλειο προφίλ δεν είναι πια μόνο δώρο της φύσης. Οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής πλέον σμιλεύουν την ομορφιά με μοναδικό εργαλείο τα ενέσιμα υλικά.

«Η οστική δομή που προσώπου είναι το θεμέλιο της ομορφιάς», λέει ο δρ. Φαρζίν Κερεντιάν, ο διάσημος πλαστικός χειρουργός του Μπέβερλι Χιλς, που φροντίζει με τα χέρια του τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Χόλιγουντ. «Οι άνθρωποι με έντονα οστά θεωρούνται πάντα πιο όμορφοι και γερνούν με καλύτερο τρόπο. Η αύξηση των ανατομικών στοιχείων του προσώπου, όπως το πηγούνι και τα ζυγωματικά, με ενέσιμα αποτελεί μία από τις πιο ικανοποιητικές τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής. Με μία μικρή αλλαγή, μπορεί να επιφέρει εκπληκτική βελτίωση στην αρμονία». Τα σλάβικα ζυγωματικά, τα σαρκώδη χείλη, η λεπτή μύτη, το καλλίγραμμο πηγούνι αποτελούν συστατικά της ομορφιάς. Ωστόσο, η φύση δεν τα μοιράζει απλόχερα. Για να αποκτήσουμε ό,τι μας λείπει, ζητάμε τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής.
Λίφτινγκ με ενέσεις: Η μέθοδος για νεανικό πρόσωπο
Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι εκείνο που αλλάζει στο πρόσωπο καθώς μεγαλώνουμε είναι το δέρμα. Ωστόσο, όσο κι αν διορθωθεί η υφή του ή αν τραβηχτεί με χειρουργικό λίφτινγκ, η νεανική εμφάνιση δεν αποκαθίσταται πλήρως. Γιατί το πιο σημαντικό που αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου είναι η ανατομία και η αρμονία των αναλογιών.
Καθώς μεγαλώνουμε, τα οστά του προσώπου φθείρονται, συρρικνώνονται και δημιουργούν κενά στους ιστούς. Συγχρόνως, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «στρώσει» στις περιοχές όπου έχει υποχωρήσει το οστό. Έχει, μάλιστα, παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν πιο ευαίσθητο μυοσκελετικό σύστημα από τους άντρες, βιώνουν αυτές τις αλλαγές σε νεαρότερη ηλικία. Αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος για τον οποίο εκείνες αναζητούν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής νωρίτερα. Τα καλά νέα είναι ότι οι πλαστικοί χειρουργοί καταφέρνουν να αποκαταστήσουν την ανατομία του προσώπου με ενέσιμα υλικά.
Ενέσιμα υλικά που εξασφαλίζουν φυσικό αποτέλεσμα και μεγάλη διάρκεια
Στο παρελθόν, τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί είχαν διάφορα μειονεκτήματα: Δεν ήταν αρκετά ασφαλή, δεν είχαν ικανοποιητική διάρκεια ή δεν έδιναν φυσικό αποτέλεσμα. Σήμερα, τα εργαστήρια έχουν δημιουργήσει καινούργια υλικά, που είναι απαλλαγμένα από τα προβλήματα του παρελθόντος.
Υδροξυαπατίτης: Υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα μας, στα δόντια και τα οστά. Τώρα, όμως, οι ειδικοί έχουν συνθέσει μια τεχνητή του μορφή στο εργαστήριο. Με αυτό το υλικό, γίνονται ενέσεις για να γεμίσουν τις πτυχώσεις των ρυτίδων και για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά. Ο ενέσιμος υδροξυαπατίτης, ο οποίος κυκλοφορεί στην αγορά με την εμπορική ονομασία Radiesse, έχει έναν ειδικό μηχανισμό δράσης ο οποίος του εξασφαλίζει αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας από τα άλλα προϊόντα.
Υαλουρονικό οξύ με μεγάλο μοριακό βάρος: Ενώ είναι το πιο διαδεδομένο υλικό για τη διόρθωση των ρυτίδων, δεν δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αύξηση των όγκων του προσώπου. Για αυτό το σκοπό, δημιουργήθηκε εργαστηριακά μια καινούργια μορφή του, με πιο μεγάλα μόρια, η οποία χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των χαρακτηριστικών και μπορεί να προσθέσει όγκο σε όλες τις περιοχές που τον έχουν ανάγκη.

1 Comment

  1. Pingback: Ολική επαναφορά της νεότητας με face lifting – metamorphosis.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
27 ⁄ 9 =