Bergmann Kord

Αισθητική Δερματολογία

Νέες εντυπωσιακές μέθοδοι πλαστικής χειρουργικής!!!

By  | 

Νέες μέθοδοι πλαστικής χειρουργικής υπόσχονται πιο νεανικό πρόσωπο και σώμα. Αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες, νέες χρήσεις του μπότοξ και αύξηση του στήθους χωρίς εγχείρηση, είναι μερικές από τις εντυπωσιακές αυτές τεχνικές.

«Μπότοξ» με αιμοπετάλια

Καλύτερα αποτελέσματα για την απάλυνση των ρυτίδων από τις έως σήμερα εφαρμοζόμενες μεθόδους υπόσχεται η νέα μέθοδος μεταφοράς αυτόλογων αυξητικών παραγόντων από το αίμα του ασθενούς στο δέρμα του.

Ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Εκεί γίνεται απλή αιμοληψία, δηλαδή λήψη μικρής ποσότητας αίματος, όπως στη γενική εξέταση αίματος. Το αίμα υποβάλλεται σε φυγοκέντριση, απομονώνονται τα αιμοπετάλια και από αυτά οι αυξητικοί παράγοντες. Μετά, το υλικό μεταφέρεται _ στην ίδια επίσκεψη _ με ένεση σε υγρή μορφή στα σημεία του προσώπου που έχουν ανάγκη θεραπείας. Μπορεί να χρειαστεί επανάληψη σε 3-6 μήνες.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου σε σχέση με τις παλαιότερες μεθόδους κατά των ρυτίδων είναι:

– Έχει καλύτερα αποτελέσματα.

– Χρησιμοποιείται υλικό από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

– Το αποτέλεσμά της έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η μεταφορά αυτόλογων αυξητικών παραγόντων μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τις ενέσεις μπότοξ. Η μέθοδος δεν επιτρέπεται να γίνει σε ανθρώπους με αυτοάνοσα νοσήματα ή σε ανοσοκατεσταλμένους.

Αύξηση στήθους χωρίς εγχείρηση

Η αύξηση του όγκου του στήθους _ όνειρο πολλών γυναικών _ μπορεί να γίνει σήμερα χωρίς εγχείρηση, σύμφωνα με μια νέα μέθοδο. Πρόκειται για ενέσιμη γέλη υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του στήθους και η εφαρμογή του γίνεται με τοπική αναισθησία και μια πολύ μικρή τομή στην κάτω πτυχή του μαστού, από όπου εισάγεται το υλικό. Η διαδικασία είναι μη επεμβατική, γιατί δεν απαιτείται ολική αναισθησία.

Η διαδικασία διαρκεί μισή έως μία ώρα. Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις δραστηριότητές σας.

Εκτός από το στήθος, το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στις γάμπες ή στους γλουτούς, ενώ μπορεί να διορθώσει αύλακες που δημιουργήθηκαν από λιποαναρρόφηση.

Ενέσιμο λίφτινγκ

Η ευρεία πλέον χρήση του μπότοξ και τα ενέσιμα εμφυτεύματα επιτρέπουν σήμερα το λίφτινγκ του προσώπου χωρίς εγχείρηση.

Το μπότοξ, το οποίο ουσιαστικά κάνει μια χημική απονεύρωση, χρησιμοποιείται σήμερα ως εξής:

  1. Εξαλείφει ή απαλύνει τις ρυτίδες του μεσοφρύου, του μετώπου, τις ρυτίδες στον έξω κανθό («πόδι της χήνας»), βοηθά να ανασηκωθούν τα φρύδια και μπορεί να βελτιώσει έως έναν βαθμό τη χαλάρωση του δέρματος στον λαιμό.
  2. Υπό προϋποθέσεις μπορεί:

– Να απαλύνει ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο όταν δεν υπάρχει χαλάρωση στον σφιγκτήρα του κάτω βλεφάρου.

– Να βελτιώσει την εικόνα των ρινοπαρειακών ρυτίδων.

– Να απαλύνει τις ρυτίδες του καπνιστή στο άνω χείλος.

– Να απαλύνει τη γραμμή που υπάρχει μεταξύ κάτω χείλους και πιγουνιού.

– Να βελτιώσει την εικόνα του στόματος, για ένα πιο εκφραστικό χαμόγελο.

– Να ανασηκώσει ελαφρά την άκρη της μύτης.

Η εφαρμογή του μπότοξ γίνεται στο ιατρείο. Οι οδηγίες για τον ασθενή μετά τη θεραπεία είναι: να μην ξαπλώσει για 4 ώρες μετά τη θεραπεία, να μη σκύψει για το ίδιο διάστημα, να μην τρίψει τα σημεία των ενέσεων και να μην πάρει αλκοόλ και ασπιρίνη έως την επόμενη ημέρα.

Αδυνάτισμα με ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Η θεραπεία σύσφιγξης με ραδιοσυχνότητες παράγει δύο ειδών συχνότητες, μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά ενώ με τη μονοπολική ραδιοσυχνότητα, η θερμότητα μεταφέρεται πιο βαθιά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός, παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει κάθε γυναίκα, αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει τη μονοπολική ή τη διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι περιοχές του προσώπου όπου μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά για να βελτιώσει την επιδερμική χαλάρωση που παρουσιάζεται στα μάγουλα, το προγούλι, τον λαιμό _ όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό _ και κάτω από τα μπράτσα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός χρησιμοποιεί την ειδική κεφαλή του μηχανήματος πάνω στην περιοχή όπου θα γίνει η εφαρμογή, αφού πρώτα την έχει καλύψει με μια ειδική λιπαντική ουσία.

Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα