Αισθητική Δερματολογία

Μελανίνη: Η “χρωστική” μας ουσία και πώς ενισχύεται

By  | 

Δίνει χρώμα στο δέρμα μας και ευθύνεται για τη λάμψη, τη θαμπάδα ή ακόμη και τις δυσχρωμίες του. Ο λόγος για την ΜΕΛΑΝΙΝΗ, την χρωστική ουσία που παράγουν τα ονομαζόμενα μελανοκύτταρα,που βρίσκονται στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδος.

Όταν γίνεται άνιση κατανομή των μελανοκυττάρων έχουμε την εμφάνιση των πανάδων και λοιπών δυσχρωμιών του δέρματος. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.  Ποιά είναι όμως τα αίτια  των πανάδων και δυσχρωμιών του δέρματος;

Η εμφάνιση τους είναι κατά  κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και με ορμονικούς παράγοντες. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση μελάσματος, κυρίως στο πρόσωπο. Η λέξη “μέλασμα” προέρχεται απο την ελληνική λέξη “μέλας”= μαύρος.

Άλλες αιτίες είναι: ή έλλειψη σιδήρου από τον  οργανισμό, ή έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη βιταμίνης C.  Μετά από ένα χημικό πήλιγκ εμφανίζονται όταν δεν γίνεται συστηματική αντιηλιακή προστασία.

Η αφυδάτωση του δέρματος είναι επίσης μια αιτία,όπως και οι κληρονομικοί λόγοι .  Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά, τα αντιεπιληπτικά, η κορτιζόνη και ορισμένα αντιβιοτικά.  Η ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σημάδια.

Η μεγαλύτερη όμως αιτία είναι η χρόνια και αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντιηλιακή προστασία.Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό.

Θεραπεία πανάδων και κηλίδων
Η θεραπεία  συνδυάζει μεσοθεραπεία με λευκαντικούς όρους, ζενδοδερμικό μασάζ με ειδικό μηχάνημα για ενεργοποίηση των λειτουργιών του δέρματος , λεμφικό μασάζ , φωτοθεραπεία και ειδικά πήλιγκς!

Είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία, λόγω του ότι τα ενεργά της συστατικά φθάνουν μέχρι τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, πράγμα που δέν συμβαίνει με οποιαδήποτε κρέμα έστω και την πιό δραστική της αγοράς! Ανάλογα με την ηλικία,την κατάσταση  και τις ανάγκες του δέρματος τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την 2η ή 3η θεραπεία. Παράλληλα με την θεραπεία αυτή το δέρμα ενυδατώνεται και τα κύτταρα ανανεώνονται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *