Bergmann Kord

Αισθητική Δερματολογία

Λαμπερό πρόσωπο ακόμη και κάτω από τον ήλιο

By  | 

Η λάμψη του καλοκαιρινού μας προσώπου έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες όπως η ζέστη και τα επακόλουθα της έκθεσης στον ήλιο. Όμως υπάρχουν λύσεις και μικρά μυστικά για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κατάσταση και να δείχνουμε διαρκώς όμορφες και ανανεωμένες.

Μικρά tips

  • Συρρικνώστε τους πόρους. Υπάρχει τρόπος για να αυξήσετε το κολλαγόνο στο δέρμα, διεργασία που εύκολα απαλλύνει τους πόρους. Για να διαγείρετε την παραγωγή κολλαγόνου υπάρχει η μέθοδος microneedling, η οποία χρησιμοποιεί πολλές, πολύ λεπτές βελόνες που απλώς προκαλούν μικροσκοπικές πληγές, τις οποίες στην προσπάθειά του να επουλώσει το δέρμα παράγει κολλαγόνο. Με τη μέθοδο αυτή θα έχετε το αποτέλεσμα που χαρίζει ένα λέιζερ, αλλά χωρίς τους καλοκαιρινούς περιορισμούς που το συνοδεύουν.
  • Μία άλλη λύση είναι ενέσιμη θεραπεία με επιφανειακή έγχυση αλλαντοτοξίνης (μπότοξ), που επιδρά στους μυς γύρω από κάθε σμηγματογόνο αδένα, που βρίσκεται στη βάση κάθε πόρου. Η θεραπεία αυτή πιστεύεται ότι δρα αδρανοποιώντας τους μυς και διακόπτοντας την παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι πόροι.
  • Φωτίστε τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με filler από υαλουρονικό οξύ που εγχέεται κάτω από τα μάτια για να «μαλακώσει» τα σημεία ενώσεως των βλεφάρων με τις παρειές (μάγουλα). Τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως και τα μάτια δείχνουν απευθείας πιο φωτεινά και «έξυπνα».
  • Δώστε σχήμα στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιούμε μέικ απ για να τονίσουμε τα σημεία του προσώπου που μας αρέσουν και να κρύψουμε τις ατέλειες. Το ίδιο μπορεί να γίνει με ημιμόνιμα fillers που υποκαθιστούν το highlighter και βελτιώνουν το περίγραμμα του προσώπου. Τα ζυγωματικά είναι η πρώτη επιλογή για αυτή τη θεραπεία, διότι η προσθήκη όγκου σε αυτά μπορεί να «μαλακώσει» τις λεπτές ρυτίδες στο κάτω τμήμα του προσώπου. Τα fillers είναι επίσης κατάλληλα για να αμβλυνθεί ένα εξόγκωμα στη μύτη ή να βελτιωθεί το σχήμα της – μία «μη χειρουργική ρινοπλαστική» που μειώνει την ανάγκη για σκούρο περίγραμμα στη μύτη. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και μπορεί να υπάρξει κάποια διόγκωση που όμως υποχωρεί σε περίπου μία εβδομάδα.
  • Τονίστε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Οι βλεφαρίδες μπορούν να τονιστούν πολύ καλά με extensions ή να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα με ημιμόνιμες βαφές που συνήθως διαρκούν έξι έως οκτώ εβδομάδες. Στα χέρια του κατάλληλου ειδικού, τα extensions βλεφαρίδων μπορούν να διορθώσουν ακόμα και το σχήμα των βλεφάρων, βοηθώντας τα μάτια να πάψουν να δείχνουν «βαριά» και μισόκλειστα. Το χρώμα των φρυδιών επίσης μπορεί να τονιστεί με τις κατάλληλες βαφές, αλλά η «πτώση» τους που είναι συχνή απόρροια της ηλικίας μπορεί να βελτιωθεί με ενέσιμα διαλύματα αλλαντοτοξίνης (μπότοξ).
  • Σβήστε τις κοκκινίλες. Η ηλικία και η έκθεση στον ήλιο οδηγεί συχνά σε ευρυαγγείες, δηλαδή στη διαστολή των τριχοειδών φλεβών  που προβάλλουν ως μικρές κόκκινες, μωβ ή/και μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα. Η θεραπεία με παλμικό φως μπορεί να τις απαλύνει, γιατί χρησιμοποιεί φως σε συχνότητες που απορροφώνται από το τοίχωμα των αγγείων, καταστρέφουν τα κύτταρά του και το οδηγούν στην κατάρρευση. Όταν η κοκκινίλα οφείλεται σε ροδόχρου ακμή, μπορεί να καταπραϋνθεί με μια κρέμα που περιέχει την ουσία οξυμεταζολίνη και συστέλλει τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας την κοκκινίλα για περίπου 12 ώρες.
  • Ξεθωριάστε τις σκούρες κηλίδες με το κατάλληλο λέιζερ. Τα σημεία με σκούρο χρώμα, όπως το μέλασμα και τα σκούρα σημάδια της ακμής, δεν μπορούν το καλοκαίρι να διορθωθούν με κλασικό λέιζερ, γιατί το δέρμα δεν πρέπει να εκτεθεί στη συνέχεια στον ήλιο. Υπάρχει όμως ένα εξελιγμένο, νέας γενιάς λέιζερ, που δημιουργήθηκε ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις και διαλύει τις εναποθέσεις μελανίνης (είναι η χρωστική ουσία του δέρματος, που ευθύνεται για το μαύρισμα) όταν είναι επιφανειακές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
22 × 9 =