Μεταμόσχευση μαλλιών

Ευλογώντας … τα γένια με εμφύτευση!!!

By  | 

Η τάση στη σημερινή εποχή απαιτεί πυκνά μαλλιά και φρύδια τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Και ως εκ τούτου παράλληλα αναπτύσσονται και οι μέθοδοι εμφύτευσης, καθώς το ενδιαφέρον για  εμφύτευση γενιών και φρυδιών έχει αυξηθεί. 

Η σύγχρονη μέθοδος  αποκατάστασης της πυκνότητας των τριχών, κυρίως στην περιοχή των φρυδιών, είναι γρήγορη, ανώδυνη και προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα μαλλιά, έτσι και για τις υπόλοιπες περιοχές, λαμβάνουμε τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού που συνήθως είναι η δότρια περιοχή μας, και τα εμφυτεύουμε ένα προς ένα στην περιοχή των φρυδιών ή των γενιών όπου υπάρχει αραίωση. Οι εμφυτευμένες τρίχες μετά από λίγο καιρό αναπτύσσονται και φαίνονται απολύτως φυσικές χωρίς να καταλαβαίνει κανείς ότι ο ασθενής έχει υποβληθεί σε επέμβαση εμφύτευσης.

Εμφύτευση φρυδιών: Η εμφύτευση φρυδιών από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο, απευθύνεται σε όσους πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, θέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα ή απλά επιθυμούν να αποκαταστήσουν την αραίωση των φρυδιών τους. Η εμφύτευση μαλλιών γίνεται ως  ελάχιστα επεμβατική, χωρίς ουλές και σημάδια. Η διαδικασία της εμφύτευσης των φρυδιών ξεκινά με τη λήψη των πιο λεπτών τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής, με μικρά σε διάμετρο εργαλεία, και στη συνέχεια ακολουθεί η προσεκτική τοποθέτησή τους ένα προς ένα στη λήπτρια περιοχή. Συνήθως οι νέες τρίχες που προέρχονται από τα μαλλιά του κεφαλιού, χρειάζονται περιοδικά ψαλίδισμα, ενώ σταδιακά αποκτούν τη φορά φύτρωσης των τριχών που προϋπήρχαν. Για τη μεταμόσχευση φρυδιών  συνήθως χρειάζονται 1-2 συνεδρίες, κυρίως όταν αφορά συνολική αποκατάσταση φρυδιών.

Εμφύτευση γενιών: Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εμφύτευση γενιών πρέπει να έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τον εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα πρέπει να έχει προβλέψει με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς και την επιθυμητή πυκνότητα και τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρέπει να εμφυτευτούν. Η διαδικασία της εμφύτευσης γενιών είναι ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική. Ο γιατρός λαμβάνει τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει με μεγάλη προσοχή ένα προς ένα στην περιοχή του γενίου όπου υπάρχει αραίωση. Τα  ποσοστά επιτυχίας με την τεχνική μεταμόσχευσης γενιών φτάνουν στο 95-98% και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε βάθος δωδεκαμήνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *