Bergmann Kord

Πλαστική Αισθητική Χειρουργική

Αυξητική Στήθους Subfascial

By  | 

 

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποζητούν τη διόρθωση του στήθους τους, καθώς επιθυμούν ένα πλούσιο μπούστο που αψηφά το χρόνο και τη βαρύτητα. Αυτή η διόρθωση έρχεται μέσα από την αυξητική μαστών, που αποτελεί σταθερά μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής. Η τεχνική που θα επιλεγεί εξατομικεύεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε υποψηφίας. Η βασική διαφορά μεταξύ των τεχνικών έχει να κάνει με τη θέση της τομής και τη δημιουργία της «θήκης» για την τοποθέτηση του ενθέματος. Έτσι, η τομή, μέσω της οποίας θα τοποθετηθεί το ένθεμα, μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστιο αύλακα, που βρίσκεται στην πτυχή κάτω από το μαστό, είτε στο κάτω όριο της θηλαίας άλω, που είναι η σκουρόχρωμη περιοχή που περιβάλλει τη θηλή του μαστού. Σπανιότερα η τομή μπορεί να γίνει στην περιοχή της μασχάλης, ενώ η τεχνική διά του ομφαλού αφορά ενθέματα παλαιάς τεχνολογίας και τείνει να εγκαταλειφθεί. Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από το μυ, είτε κάτω από την περιτονία του μυός, με την τελευταία τεχνική να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, λόγω του φυσικού της αποτελέσματος, της αρμονικής εικόνας του μαστού και του μικρότερου ποσοστού επιπλοκών.

prin

Η νέα τεχνική που έχει εισαχθεί στην αυξητική στήθους είναι η υποπεριτονιακή τεχνική όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία.

Η τεχνική αυτή που την ακούτε και ως subfascial συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα όλων των προτέρων τεχνικών χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο και τη δυσφορία και δίνει ένα πάρα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στο στήθος.

Η αυξητική του μαστού με την νέα subfascial τεχνική είναι  μία επέμβαση που πέρα από την αποκατάσταση του στήθους, που είναι ταυτόχρονα κάτι το διαχρονικά ωραίο και επιθυμητό στο γυναικείο σώμα,  βοηθά και στην ανάταση της γυναικείας ψυχολογίας και την αναστήλωση της χαμένης (πολλές φορές) αυτοπεποίθησης.

Λιπογλυπτική και γράμμωση σώματος σε χρόνο ρεκόρ!

Ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας μας δίνει τη λύση για άμεση σμίλευση του σώματος με τον πιο γρήγορο τρόπο και χωρίς καθόλου πόνο.

unnamed-2

Η επίτευξη ενός καλλίγραμμου και καλοσχηματισμένου σώματος απαιτεί συνδυασμό καλής διατροφής και άσκησης, μας αναφέρει ο Δρ Μπουκουβάλας. Ανεξάρτητα όμως από το επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης και της σωστής διατροφής υπάρχουν  μέρη του σώματος που συγκεντρώνουν δυσανάλογα τοπικά λίπος όπως είναι τα λεγόμενα «ψωμάκια» για τις γυναίκες και το αντιαισθητικό «σωσίβιο» για  τους άνδρες αλλά και σε άλλες περιοχές όπως κοιλιά, γόνατα κλπ.

Με την λιπογλυπτική High Definition Lipoplasty αφαιρείται το λίπος που περισσεύει σε κάποια περιοχή του σώματος και επιτυγχάνεται η σμίλευση του περιγράμματος. Η Υψηλής Ευκρίνειας Λιπογλυπτική στηρίζεται στην λιποαναρρόφηση μέσω ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτων εργαλείων (ατραυματικές κάνουλες) που αναρροφούν το λίπος με τον πλέον ευγενή τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει τραυματισμός και πόνος για το σώμα. Τα ατού της λιπογλυπτικής είναι η ελαχιστοποίηση του πόνου και των μετεγχειρητικών  οιδημάτων και εκχυμώσεων (μελανιές)  και η καλύτερη εμφάνιση του δέρματος, εφόσον  αφαιρεί μόνο το λιπώδη ιστό και «σέβεται» τους υπολοίπους. Επεκτείνει τις ενδείξεις της λιποαναρρόφησης και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σε άτομα με μεγαλύτερη χαλάρωση, καθώς επίσης και σε πιο εκτεταμένες περιοχές του σώματος.

meta

Η επέμβαση είναι απλή. Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του λίγες ώρες μετά.

Πρόκειται για μια ανώδυνη επέμβαση που προσφέρει ένα καλλίγραμμο-σμιλευμένο σώμα σε μια ώρα.

TIPS: Η περίσσεια λίπους αφαιρείται οριστικά από τα σημεία που περισσεύει και επιθυμούμε. Στη συνέχεια ένα μικρό μέρος αυτού του αφαιρεθέντος λίπους αξιοποιείται προς όφελος του ίδιου ατόμου, αφού, με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς επανατοποθετείτε στις περιοχές όπου υπάρχει «έλλειψη» όπως το στήθος, οι γάμπες, τα χείλη, για τον τονισμό των ζυγωματικών αλλά και για την βελτίωση της κυτταρίτιδας.

 

Ζήση  Κ. Μπουκουβάλα M.D, PH.D

Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής πλαστικής χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan», Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιδρυτής της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Διαθέτει 5 ιατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο. Μέλος των κυριότερων παγκόσμιων οργανισμών, όπως ISAPS, IPRAS, HESPRAS, EBOPRAS.

www.drboukouvalas.gr

info@drboukouvalas.gr