Αισθητική Δερματολογία

Ανδρική ματαιοδοξία: Το must have των σύγχρονων καιρών

By  | 

Θεωρούμε ότι η φιλαρέσκεια είναι γυναικείο χαρακτηριστικό. Πως οι γυναίκες είναι αυτές που τρέμουν τα σημάδια του χρόνου και που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να φαίνονται πάντα νέες. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και οι άντρες πλέον ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, και μάλιστα πολύ. Θέλουν να είναι ωραίοι και να κρύβουν τα σημάδια του χρόνου. Υπάρχει πολλή πίεση, αφού η επιρροή των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων είναι τεράστια. Εξυμνούν την ομορφιά, τη νεότητα, την άψογη εξωτερική εμφάνιση, επιβάλλοντας πολλές φορές λαθεμένα πρότυπα. Ποια άραγε δεν έχει πιάσει τον εαυτό της να κοιτάζει με ζήλια ένα πανέμορφο σώμα σε ένα περιοδικό, και ας ξέρει πως μάλλον έκανε θαύματα το photoshop.

Ανάλογη είναι πλέον και η πίεση που ασκείται στους άντρες. Πράγμα καθόλου παράξενο, αν σκεφτούμε ότι πίσω βρίσκεται μια ολόκληρη βιομηχανία που διψά για κέρδη. Οι άντρες μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν ένα παρθένο κομμάτι αυτής της αγοράς. Ποιο άλλωστε αρσενικό θα τολμούσε πριν από δέκα δεκαπέντε χρόνια να αγοράσει, για παράδειγμα, μια ενυδατική κρέμα ή να βάλει λοσιόν στο σώμα του; Σήμερα η καθημερινή περιποίηση είναι απαραίτητη. Τα σαμπουάν για λαμπερά μαλλιά, το κερί για αποτρίχωση, οι κρέμες απολέπισης είναι προϊόντα που αγοράζουν και τα δύο φύλα. Σε διαφορετικές συσκευασίες βέβαια, γιατί κάποια στερεότυπα εξακολουθούν να υπάρχουν. Πιο μάτσο τα αντρικά, πιο σέξι τα γυναικεία.

Καθώς ποντάρουν στην εξωτερική τους εμφάνιση, οι άντρες στρέφονται και σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Η πλαστική χειρουργική δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Όλο και περισσότεροι άντρες ξεπερνούν το ταμπού, παύουν να χρησιμοποιούν την ενυδατική κρέμα της συντρόφου τους και προσέρχονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Σύμφωνα με στοιχεία, οι πλαστικές επεμβάσεις από το αντρικό φύλο σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία. Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών, της γυναικομαστίας, αλλά και του περίφημου σωσίβιου γύρω από την κοιλιά, κάνουν botox, βλεφαροπλαστική κ.ά.

1 Comment

  1. Pingback: Το νέο must της αισθητικής βελτίωσης – metamorphosis.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *